Kalibracijske mješavine prvenstveno se koriste:

  • u automobilskoj industriji
  • u petrokemijskoj/kemijskoj industriji
  • na području zaštite okoliša
  • u medicini
  • na sveučilištima i u istraživačkim institutima

U medicini se mješavine koriste za kalibraciju instrumenata za plinsku hemoanalizu i analizu rada pluća.

Na sveučilištima i u istraživačkim institutima se mješavine koriste u laboratorijskim i istraživačkim pokusima.

Ove se mješavine također koriste i u čeličanama (za nadziranje dimnjaka) i u industriji grijaćih tijela (za nadziranje djelovanja peći i kotlova) te na brojnim drugim područjima.

AUTOMOBILSKA INDUSTRIJA

Kalibracijske mješavine koje se koriste za dnevnu kalibraciju mjernih instrumenata i koje imaju različite koncentracije CO, CO2, NOx i CnHm koriste se za nadzor djelovanja motora i za testiranje emisija plinova u skladu s europskim i američkim normama.

Kalibracijske mješavine koje se koriste za mjesečnu kalibraciju mjernih instrumenata su mješavine pripremljene s izuzetnom preciznošću, a koriste se za preciznu kalibraciju mjernih instrumenata. Na vaš zahtjev možemo isporučiti mješavine koje su u neposrednoj vezi s međunarodnim plinskim standardima (npr.: National Institute of Standard and Tecnology, NIST). Istrabenz plini mogu vam ponuditi standarde ove vrste sa zahtijevanim stupnjem kvalitete te s visokim stupnjem ponovljivosti kod njihove pripreme.

Zaštita okoliša

Državno i europsko zakonodavstvo određuju najviše razine emisije određenih sastojaka u zraku. Poduzeće ISTRABENZ PLINI d.o.o. za nove zahtjeve nudi konkurentne višekomponentne mješavine za nadzor emisija.

Petrohemijska/hemijska industrija

Industrija za rafiniranje nafte, zemnog plina te kemijska industrija najveći su korisnici mješavina za preciznu kalibraciju i djelovanje plinskih kromatografa, procesnih plinskih kromatografa, drugih analitičkih instrumenata i plinskih detektora.